Tietolähteitä

EHYT ry

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii  terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. 

Suomen ASH ry

Suomen ASH ry (Action on Smoking and Health) on valtakunnallinen kansanterveysjärjestö ja tupakkapolitiikan asiantuntija. Tavoitteena on savuton Suomi. Suomen ASH ry edistää tupakkatuotteiden ja niihin rinnastettavien tuotteiden käytön loppumista sekä päihteettömyyttä.

THL

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tutkii ja seuraa väestön hyvinvointia ja terveyttä ja kehittää toimenpiteitä niiden edistämiseksi. 

Raittiuden ystävät ry

Raittiuden Ystävät ry edistää raitista eli päihteetöntä elämäntapaa. 

Kirjat

Matkaopas onneen

MATKAOPAS ONNEEN Timo Suominen ja Marko Lempinen

Kuinka saavutan unelmani ja löydän elämääni onnea? Nuoruudessa ja teini-iässä vastuu omasta elämästä kasvaa. Monet uudet asiat tuovat onnea ja turvaa, toiset taas pelottavat ja aiheuttavat epävarmuutta. Kirja käsittelee nuoruuden tärkeitä aiheita, kuten ihmissuhteet, tavoitteet, ravinto, liikunta, uni, elämänhallinta ja päihteet. Opas auttaa nuorta suunnistamaan elämän merellä kohti viisaita valintoja ja onnea

Tyttöjen ja naisten tupakkatietokirja

TYTTÖJEN JA NAISTEN TUPAKKATIETOKIRJA Hannu Vierola

Kirja esittelee tupakoinnin vaikutukset naisen terveyteen kattavasti ja havainnollisesti.

Ehkäisevä päihdetyö

EHKÄISEVÄ PÄIHDETYÖ Petri Kylmänen

Tietokirja ehkäisevästä päihdetyöstä ja päihteistä Suomessa.

Kirjan pdf tiedoston voi ladata ja lukea klikkaamalla kirjan kansikuvaa.

Läpi helvetin

LÄPI HELVETIN Marko Lempinen

Kiekkolegenda Marko Jantusen värikäs ja raju selviytymistarina.